Όλοι μπορούν! Γιατί όχι και εσείς;

Η 25η Ιουλίου του 1978, είναι η ημερομηνία που άφησε ιστορία, αφού μέσα σε αυτή έγινε η πρώτη επιτυχής εξωσωματική γονιμοποίηση. Η LouiseBrown, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που γεννήθηκε χάρη της τεχνικής αυτής, όπου έδωσε ελπίδα σε πολλά ζευγάρια που ήταν υπογόνιμα, να αποκτήσουν και αυτά με τη σειρά τους το δικό τους όνειρο. Το δικό τους παιδί! Από τότε όμως μέχρι και σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει. Οι σημερινές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην εξωσωματική γονιμοποίησηέχουν προοδεύσει τόσο πολύ, που είναι σίγουρη η σύλληψη ενός βρέφους. Όμως, με την πρόοδο της ιατρικής, δυστυχώς δεν βλέπουμε και την αντίστοιχη πρόοδο στο ανθρώπινο γένος. Τι εννοούμε με αυτό;

eskymosiniΣτην σημερινή κοινωνία, οι ρυθμοί της καθημερινότητας τρέχουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε όλοι να την φτάσουμε. Αυτό όμως, φέρνει σε όλους μας, μεγάλο και σε καθημερινή βάση στρες, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων, το συνδυάζει με κακή διατροφή, συστηματική αποχή από την άσκηση – γυμναστική προτιμώντας το αμέσως χείριστο που είναι η καθιστική ζωή, με το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, να είναι η αύξηση της υπογονιμότητας. Αμέτρητα ζευγάρια υπάρχουν που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, αλλά χάρη στην εξωσωματική γονιμοποίηση, δεν πρέπει να χάνουν την ελπίδα.

Στις μέρες μας, υπάρχει επιστημονικός φόβος λόγω της υπογονιμόητας, αφού 2 στις 10 γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αυτό το πρόβλημα, με τα ποσοστά όσο περνάει ο καιρός, να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που στο άκουσμα, εξωσωματική γονιμοποίηση, γυρνάνε την πλάτη τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορες σκευωρίες που μπορεί να έχουν ακούσει, ακόμα και σε ψυχογενείς παράγοντες όπως ο φόβος ή η ντροπή. Εμείς όμως είμαστε εδώ, για να τους πούμε ότι ούτε πρέπει να φοβόνται, αλλά και ούτε να ντρέπονται. Πρώτον, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, αφού είναι μια ανώδυνη διαδικασία και δεύτερον, δε πρέπει να ντρέπεστε επειδή θα φέρεται ένα παιδί στον κόσμο, με μια λιγότερο διαφορετική μέθοδο σύλληψης. Έτσι και αλλιώς δικό σας παιδί θα είναι! Αυτά είναι ταμπού, που στον αιώνα που διανύουμε, δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν.

auxeniki

Σύμφωνα με εξακριβωμένες μελέτες, η εξωσωματικη γονιμοποιηση αγγίζει ποσοστά της τάξεως 47% έως και 57%. Άρα μπορούμε να πούμε, ότι πλέον, μια στις δύο γυναίκες μπορεί να μείνει έγκυος με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, λέγεται πως μέχρι το 2020, η επιστήμη που ασχολείται με τον τομέα της γονιμότητας, μπορεί να αγγίξει και το 80%!

Θα συμπιέσω λίγο τον λόγο μου, για να δώσω στους αναγνώστες στο τι μπορούν να δουν, σε περίπτωση που κάνουν το μεγάλο βήμα και προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

Υπάρχουν τρεις φάσεις που περνάει το ζευγάρι. Πρώτο είναι η λήψη σπέρματος και ωραρίων, έπειτα ακολουθεί η γονιμοποίηση των ωραρίων και στο τελικό στάδιο είναι η τοποθέτηση των ανεπτυγμένων ωραρίων στην μήτρα. Τόσο απλά! Τόσο ανώδυνα! Δεν πρέπει να σας φοβίζει η εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού η διαδικασία είναι ανώδυνη! Για περισσότερες πληροφορίες, σας προτείνω να πάτε σε μια κλινική και να ρωτήσετε τους ειδικούς.

Όμως να θυμάστε το εξής! Ζευγάρια που πετάξαν τα ταμπού απ’ το παράθυρο και κάνανε το μεγάλο βήμα, αυτή τη στιγμή χαίρονται το μωρό τους. Γιατί όχι και σεις;

About the Author

emBIO Center

Αν θέλετε να γνωρίσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση δεν έχετε παρα να επισκεφτείτε τον onlineιστότοπο μας.

More articles from this author