Ασφάλειες για Όλους τους Ανθρώπους

Η προστασία των πιο πολύτιμων σας περιουσιακών στοιχείων σας στη ζωή, υλικών και άυλων, συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα για τη διαμόρφωση ενός συμπαγούς προσωπικού οικονομικού πλάνου. Τα κατάλληλα ασφαλιστήρια συμβόλαια αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στη διαφύλαξη της ικανότητάς να σας να προσπορίζεστε τα προς το ζην και των περιουσιακών σας στοιχείων. Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες κατηγορίες ασφάλειας που δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη ζωή των ανθρώπων.

genikesasfalies2

Ασφάλεια ζωής

Η ασφάλεια ζωής προστατεύει τους ανθρώπους που είναι οικονομικά εξαρτημένοι από εσάς. Αν οι γονείς σας, η σύζυγός σας, τα παιδιά σας και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα πρόκειται να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσχέρειες στην απευκταία περίπτωση του θανάτου σας, η ασφάλεια ζωής επιβάλλεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που πρέπει να κατέχετε. Απλώς προβείτε σε μία εκτίμηση των χρημάτων που κερδίζετε σε ετήσια βάση (και τον αριθμό των χρόνων που σκοπεύετε να παραμείνετε ενεργοί επαγγελματικά) και αποκτήστε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα αναπληρώσει αυτό το εισόδημα σε περίπτωση που για κάποιο λόγο σταματήσετε να βρίσκεστε εν ζωή.

 

genikesasfalies3

 Ασφάλεια υγείας

Η ανοδική τροχιά που καταγράφουν οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, έχει δικαιολογημένα μετατρέψει την ασφάλεια υγείας σε αναγκαιότητα για πολλές οικογένειες. Ακόμη και μία απλή επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να σας αναγκάσει σε διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη, ενώ η αναδιάρθρωση στον τομέα της υγείας δεν εγγυάται την δωρεάν δημόσια περίθαλψη. Επιπλέον, οι ακόμη πιο σοβαροί τραυματισμοί ενδέχεται να οδηγήσουν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, γεγονός που εκτοξεύει τις δαπάνες σας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρότι το ολοένα και αυξανόμενο κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φαντάζει δυσβάστακτο οικονομικά για όλους μας, το δυνητικό κόστος λόγω της απουσίας της ασφάλειας υγείας από τη ζωή μας είναι ακόμη υψηλότερο.

 

 

Ασφάλεια κατοικίαςgenikesasfalies4

Η αντικατάσταση της κατοικίας σας είναι μία απαγορευτικού κόστους κίνηση. Επομένως, η σωστή ασφάλεια κατοικίας μπορεί να μετατρέψει τη διαδικασία σε κάτι λιγότερο «επώδυνο» για εσάς. Όταν καλείστε να επιλέξετε ένα ασφαλιστήριο έναντι κάποιου άλλου, η προσοχή σας πρέπει να επικεντρώνεται στο είδος της κάλυψης για εργασίες αποκατάστασης και επισκευές στο σπίτι σας.

Παράλληλα, να έχετε κατά νου ότι το κόστος της ανακατασκευής δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει το κόστος της γης, αφού ήδη την κατέχετε. Ανάλογα με την ηλικία του σπιτιού σας και τις ανέσεις που παρέχει, το κόστος της αντικατάστασης μπορεί να ανέλθει σε υψηλότερα ή χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το πόσο σας στοίχισε. Προκειμένου να προβείτε σε έναν πιο ακριβή υπολογισμό, ανακαλύψτε πόσο χρεώνουν οι κατασκευαστές ανά τετραγωνικό μέτρο και πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό με την ποσότητα του χώρου που επιθυμείτε να αντικαταστήσετε. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε τον παράγοντα του κόστους των αναβαθμίσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο σας παρέχει επαρκή κάλυψη για το κόστος κάθε είδους ευθύνης για τραυματισμούς που ενδέχεται να προκληθούν στην ιδιοκτησία σας.

genikesasfalies5

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για όλους στη χώρα μας. Ακόμη όμως και αν δεν ήταν υποχρεωτική και εσείς ήσασταν ο πλέον άριστος οδηγός, η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι κάτι που επιβάλλεται για πολλούς λόγους να κατέχετε. Εφόσον εμπλακείτε σε ατύχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου ή την πρόκληση ζημιάς σε μία ιδιοκτησία, τότε διατρέχετε τον κίνδυνο να βρεθείτε στη δίνη δικαστικών αγώνων που θα σας στοιχίσουν μία περιουσία. Τα τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο και πολλές φορές τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Επομένως, όταν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, πέρα από τις νομικές κυρώσεις που σίγουρα θα αντιμετωπίσετε, θέτετε τη ζωή και την περιουσία σας σε κίνδυνο.

Αποκτήστε ασφάλεια έξυπνα

Τα ασφαλιστικά συμβόλαια εκδίδονται σε πολλές «παραλλαγές» προσλαμβάνοντας μία σειρά από χαρακτηριστικά και προσφέροντας διάφορα οφέλη. Κατ’ επέκταση, προσανατολιστείτε προς την έξυπνη αγορά ασφάλειας, μελετώντας όλους τους όρους των συμβολαίων και συζητώντας με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο ώστε να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχετε κατανοήσει τη φύση της προσφερόμενης κάλυψης και το κόστος των υπηρεσιών. Παράλληλα, σιγουρευτείτε ότι οι ασφάλειες καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες σας και μην βιαστείτε να βάλετε την υπογραφή σας στο συμβόλαιο μέχρι να αισθανθείτε ικανοποιημένοι με τους όρους.

genikesasfalies6Η υπογραφή ενός οικονομικά συμφέροντος ασφαλιστικού συμβολαίου παραμένει πολλές φορές ευσεβής πόθος, ανεξαρτήτως της κατηγορίας ασφάλειας που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απαραίτητο να εξελιχθούν σε εφιάλτη για εσάς, καθώς η άντληση συμβουλών και πληροφοριών θα απλοποιήσει τη διαδικασία της επιλογής, οδηγώντας σας σε απόκτηση ασφάλειας δίχως άγχος.

Πρώτο σας μέλημα είναι η εύρεση των καλύτερων προσφορών γύρω από τις ασφάλειες που σας ενδιαφέρουν, προκειμένου να γλυτώσετε χρόνο και, φυσικά, χρήματα. Υπάρχουν πλέον αρκετές αξιόλογες ιστοσελίδες που ενημερώνουν τους υποψήφιους πελάτες για το κόστος των ασφαλιστικών υπηρεσιών τους, ενώ μπορείτε κάλλιστα να συγκρίνετε τις εταιρείες μεταξύ τους.

Παράλληλα, μην διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές από φίλους και συγγενείς για τις εταιρείες και τα ασφαλιστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν, ώστε να εξασφαλίσετε τις καλύτερες προσφορές στα ασφαλιστικά σας συμβόλαια. Επίσης, αν προβείτε σε πολλαπλές ασφάλειες στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία, θα ανταμειφθείτε με επιπλέον έκπτωση.

genikesasfalies7Όταν διερευνάτε τις ασφαλιστικές σας επιλογές, είναι συνετό να αφιερώνετε χρόνο, να κάνετε εκτεταμένη έρευνα και να αποφεύγετε τις βιαστικές κινήσεις. Σήμερα, είναι πιο εύκολο και πιθανό από ποτέ άλλοτε να εξασφαλίσετε πιο χαμηλά ασφάλιστρα, ανεξαρτήτως τύπου ασφάλειας, αφού το διαδίκτυο έχει διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες κοινοποιούν τις προσφορές τους μέσω αυτού. Παρ’ όλα αυτά, η έρευνα, η σύγκριση και η αναλυτική διερεύνηση των ασφαλιστικών επιλογών μόνο επιπρόσθετα οφέλη μπορούν να σας χαρίσουν.

Παρά το γεγονός ότι οι ασφάλειες πολλές φορές έχουν δαιδαλώδη λογική, είναι κάτι απαραίτητο στη ζωή μας λόγω διάφορων αστάθμητων παραγόντων. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι θα συμβεί στο μέλλον ή τι μας ξημερώνει αύριο. Συνεπώς, εμείς, ως υπεύθυνα και πρωτόβουλα μέλη μίας οργανωμένης κοινωνίας, οφείλουμε να είμαστε διορατικοί και να προλάβουμε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη εξέλιξη. Όλοι συμφωνούμε ότι οι ασφάλειες αναγκάζουν τους ανθρώπους σε οικονομικές θυσίες, αλλά είναι επίσης κοινή παραδοχή ότι οι ασφάλειες μας επιτρέπουν να θωρακίσουμε το μέλλον μας, και κυρίως των παιδιών μας! Η ασφάλεια είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε ως γονείς να προσφέρουμε στα παιδιά μας, αφού η ζωή χαρακτηρίζεται από το αναπάντεχο. Το επιμύθιο είναι λοιπόν πως πρέπει να επενδύσουμε στις κατηγορίες ασφάλειας που έχουμε ανάγκη, με γνώμονα ένα «ασφαλές» αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, το πιο πολύτιμο «περιουσιακό στοιχείο» μας.

 

About the Author

Genikes Asfalies Google Plus

Είμαστε Ασφαλιστικό γραφείο από το 1993 και έδρα μας το Αιγάλεω. Παρέχουμε αξιόπιστες υπηρέσιες ασφάλισης και μπορούμε να παρέχουμε όλων των ειδών τις ασφαλιστικές υπηρεσίες. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζουμε μέρα με τη μέρα μαζί σας. Μαζί μας θα αποκτήσετε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο όπου θα σας ενημερώνουμε και θα σας συμβουλεύουμε σε κάθε σας ανάγκη.

More articles from this author